Dresden och Leipzig med Lina, Johan och Lorenzo

I helgen var vi i Dresden och Leipzig. Här kommer bilder!










Vi var i Frauenkirche, en kyrka som var uppbyggd exakt likadant som innan den bombades under andra världskriget:










Och utsikten därifrån:










Lorenzo ville väldigt gärna på museum:





Vi andra var inte riktigt lika intresserade av gammal konst:







Vi var i Volkswagen-fabriken:







Och på kvällen gick vi ut:





Sen åkte vi till Leipzig, och Johan och Lorenzo poserade med kartan:






Vi hittade en till fin kyrka:





Och vi vandrade runt i Leipzig:




Snart är det vår!




Lorenzo tog riktigt fina bilder i Dresden och Leipzig, så nästa inlägg ska jag försöka lägga upp hans bilder. De är riktigt, riktigt fina :)

Berlin

Jag lyder er och uppdaterar min blogg :)

I helgen var vi i Berlin! Vår finske vän Jaakko frågade i söndags om vi ville följa med, och vi har inte haft någon som helst tanke på att åka till Berlin - våra planer var Wien och Budapest, men vi följde med såklart. Vi åkte på torsdagen mitt på dagen och kom hem söndag kväll, och det här var vad vi gjorde:

Första dagen var vi på sightseeing, vi började med Berlinmuren:





Sen gick vi längs Unter den Linden fram till Brandenburger Tor:



Efter det betedde vi oss väldigt moget och sprang runt och lekte i Holocaust Memorial, och tog fina bilder:







På kvällen var vi på en underground-techno-klubb i östberlin. Jag är inget stort technofan så jag och Lina stod inne på toa och tog kort på oss själva i spegeln:





Nästa dag var vi tjejer på shoppingtur:



På kvällen var vi på en jättebra nattklubb. Hur stort som helst (vi var på fem dansgolv, det kan ha funnits fler) med jättebra musik, bra blandning av musik och den var snygg... typ den bästa nattklubben jag någonsin varit på. (Inga bilder därifrån tyvärr).

På söndagen åkte vi till en marknad där de hade väldigt många fina saker:





Jag gillade Berlin väldigt mycket. Berlin känns väldigt coolt och "inne" och jag skulle gärna åka tillbaka någon gång.

Nästa vecka verkar det som om jag ska tillbaka till Tyskland i alla fall. Då åker vi till Dresden med Johan, från skid-VM i Liberec, och en kompis till honom (och oss): Lorenzo.


nya bilder

Allting rullar pa har i Prag nu. Skolan kom igang pa riktigt i forra veckan (vilket kanns lite skumt, for det verkar vara tentaperiod i Stockholm nu) och vi har ett litet gang som vi umgas med nu ocksa (jag vet inte varfor, men vi umgas mest med finnar - vi har traffat valdigt manga trevliga finnar har). Jag ar jattedalig pa att ta kort och har knappt tagit nagra sen vi var pa Moderna Museet, men den har veckan har Lina haft besok fran Sverige sa da har det blivit att vi sightseeingat lite och tagit bilder:












sommarpraktik i USA

Tufts University - West Hall Project

Jag har fatt sommarpraktik i USA! Den har sommaren ska jag tillbringa pa Tufts University i Boston tillsammans med en annan tjej fran klassen och kanske rena proteiner fran E.coli. Jag har inte kontaktat min professor pa skolan an sa jag vet inte vad jag ska gora an eller hur lange jag ska vara dar eller var jag ska bo eller nagonting, men jag ska till USA!

det ar sant!

Hehe, blev lite fel dar i forra inlagget... Men det ar sant faktiskt! Blir ni inte sugna pa att komma och halsa pa nu med sa billigt vatten?

pivo!



I torsdags var vi på ölprovning hemma hos Johan, som vi lärt känna genom Markus (Markus och Johan på bilden ovanför). Vi provsmakade sex olika öl och så skulle vi gissa vilka de var och betygsätta de olika ölen. Jag fick inte ett enda rätt och både jag, Jaakko och Kristina gav högsta betyg till den billigaste ölen. Jag kände mig väldigt osofistikerad och tappade allt förtroende för mig själv, medan Jaakko såg det från den ljusa sidan och sa att det är lätt att göra oss nöjda och att vi kan dricka vårt favoritöl hela tiden för att det är så billigt. 

Vi har inte hunnit prova så många olika öl än - på de flesta ställen har de bara en sort och ofta såna som finns hemma i Sverige, som Staropramen, Krusovice, Pilsner Urquell, men vi har hört talas om en pub som har väldigt många olika sorters öl från olika länder som vi ska gå till någon gång (men jag är ju tydligen ingen finsmakare heller så det kanske inte spelar så stor roll egentligen...) För övrigt är öl väldigt billigt här - det vanliga är att en öl kostar motsvarande tio svenska kronor och på vissa restauranger är det t.o.m. billigare att köpa vatten än att köpa öl.


RSS 2.0